ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΠΑ" 03.12.2014

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΠΑ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ Ε.Λ.Π.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο σεμινάριο είναι :

• Σύντομη αναφορά σε επίκαιρα ζητήματα για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

ΜΕΡΟΣ Α. ΦΠΑ

• Ειδικό καθεστώς μικρών επιχειρήσεων. Πότε υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής. Τα υπέρ και τα κατά.
  • Ειδικό καθεστώς καταβολής του ΦΠΑ κατά το χρόνο είσπραξης. Προβλήματα εφαρμογής. Τρόπος λογιστικής παρακολούθησης.
  • Ενδοκοινοτικές συναλλαγές, τόπος παροχής υπηρεσιών. Πότε μία υπηρεσία θεωρείται ότι παρέχεται στην Ελλάδα. Πότε υπάρχει υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ σε χώρα εκτός Ελλάδας.
  • Εισαγωγές από τρίτες χώρες. Λογιστική παρακολούθηση και τακτοποίηση του ΦΠΑ.
  • Απαλλαγές από το φόρο. Τι ισχύει για ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εκπαίδευσης, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
  • Δικαίωμα έκπτωσης του φόρου. Κλάσμα prorata.
  • Δικαίωμα και διαδικασία επιστροφής του φόρου. Τι αλλάζει, πότε και πως θα γίνεται πλέον η επιστροφή του ΦΠΑ.
  • Τρόπος συμπλήρωσης των νέων δηλώσεων ΦΠΑ.
  • Ο ΦΠΑ των παγίων στοιχείων.

ΜΕΡΟΣ Β. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

• Έννοια φορολογικής κατοικίας. Φορολόγηση κατοίκων εξωτερικού για εισόδημα που αποκτούν στην Ελλάδα. Φορολόγηση κατοίκων Ελλάδας για εισόδημα που αποκτούν στο εξωτερικό.
  • Ειδικές περιπτώσεις εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Φορολογητέο εισόδημα και υπολογισμός του φόρου. Φορολόγηση παροχών σε είδος (οχήματα, δάνεια, προαίρεση, κατοικία). Απαλλασσόμενα εισοδήματα. Πότε ένας επαγγελματίας μπορεί να φορολογηθεί ως μισθωτός.
  • Κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα. Εκπιπτόμενες και μη εκπιπτόμενες δαπάνες. Νέος τρόπος υπολογισμού των αποσβέσεων. Νέος τρόπος διαγραφής επισφαλών απαιτήσεων. Υπολογισμός του φόρου.
  • Εισόδημα από υπεραξία μεταβίβασης κινητών αξιών (μετοχών, εταιρικών μεριδίων κλπ.). Προσδιορισμός φορολογητέας αξίας και φόρου.
  • Φορολογία νομικών προσώπων. Εκπιπτόμενες και μη εκπιπτόμενες δαπάνες νομικών προσώπων. Προσδιορισμός φορολογητέου εισοδήματος και φόρου.
  • Ενδοομιλικές συναλλαγές. Απαλλαγή ενδοομιλικών μερισμάτων.
  • Παρακράτηση και προκαταβολή του φόρου.
  • Υποβολή δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων. Υπόχρεοι, χρόνος και τρόπος υποβολής.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (πρώην Α.Β.Σ.Π.) ασκεί το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού επί 20 έτη και είναι κάτοχος Αδείας Α΄ τάξης. Έχει συγγράψει ή έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πλήθους βιβλίων για ζητήματα φορολογίας και λογιστικής. Έχει την επιμέλεια ύλης του φορολογικού περιοδικού ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στο οποίο επίσης έχει τακτική αρθρογραφία και παρουσίαση μελετών πάνω σε θέματα φορολογίας. Είναι εισηγητής σε σεμινάρια σχετικά με φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ κ.α. φορολογικά αντικείμενα ενώ παράλληλα ασχολείται ενεργά με το επάγγελμα ως φορολογικός σύμβουλος επιχειρήσεων.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014, ώρες 17:00 έως 21:00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 106 78.

Το κόστος Συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 50,00 €.
Για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου ισχύει η έκπτωση 15%,
το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 40,00 €.
Για την έκδοση τιμολογίου υπάρχει επιβάρυνση Φ.Π.Α. 23%.
Θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας.

ΔΗΛΩΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΠΑ
03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : .......................................................................................................………..
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : .......................................................…………..……..………………….. ΤΚ : ……….…..……….
ΑΦΜ : .................................................................ΔΟΥ : .......................................................….….
ΤΗΛΕΦΩΝΟ / ΚΙΝΗΤΟ : ........................................................................ΦΑΞ:............................
E – MAIL : ………………………………………………..……….
ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ :
1.    …………………………………………………………..…………………………………………………………………....……
2.    …………………………………………………………..…………………………..……………….………………………...…
3.    .........................................................................................................................................
4.    .........................................................................................................................................
Επιθυμείτε να εκδοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης, μετά το πέρας του σεμιναρίου;

• ΝΑΙ (συμπληρώστε στη δήλωση το πατρώνυμο σας)
  • ΟΧΙ

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και αποστέλλετε τη παρούσα δήλωση συμμετοχής στο φαξ 210 51.38.289 ή στο E-MAIL : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση με τη δήλωση συμμετοχής σε pdf, πατήστε εδώ.