Επιστολή προς την Κτηματολόγιο Α.Ε.

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών θα επιθυμούσε να ενημερώσει τα μέλη του, σχετικά με τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα με σκοπό την διεξαγωγή σεμιναρίου με θέμα το Κτηματολόγιο.

Ήδη από τις 4 Ιουνίου είχε στείλει επιστολή προς την Κτηματολόγιο ΑΕ ζητώντας, εφόσον είναι δυνατόν, να παραχωρήσει στη διάθεση του Συλλόγου έναν εισηγητή οποίος θα ήταν πλήρως καταρτισμένος πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την αποδοτικότερη διεκπεραίωση του Κτηματολογίου. Τονίζοντας δε, πως τα μέλη του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών είναι επαγγελματίες λογιστές, φοροτεχνικοί με σημαντική εμπειρία στη συμπλήρωση παρόμοιων φορμών και εντύπων.

Η έγγραφη απάντηση της Κτηματολόγιο Α.Ε. ως προς αυτό το αίτημα ήταν η εξής :

«Σε απάντηση του από 4.6.2008 εγγράφου σας, σας γνωρίζουμε ότι η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ έχει σχεδιάσει τα έντυπα Δ1 και Δ2 της δηλώσεως του ν. 2308/1995 με σκοπό να μπορούν αυτά να συμπληρωθούν από κάθε πολίτη, χωρίς να είναι αναγκαία η προσφυγή σε επαγγελματίες. Είναι αυτονόητο βεβαίως ότι ο κάθε πολίτης θα κρίνει τελικώς αν πρέπει να αποταθεί ή όχι σε επαγγελματία για τη συμπλήρωση του εντύπου της δήλωσης, καθώς επίσης η επιλογή της ειδικότητας του επαγγελματία αυτού. Από την πλευρά μας όμως κρίνουμε ότι δεν πρέπει με την παρουσία στελεχών μας σε ενημερωτικά σεμινάρια που οργανώνουν οι σχετικοί επαγγελματικοί κλάδοι να δίδουμε την εσφαλμένη εντύπωση ότι προτρέπουμε τους πολίτες να προστρέχουν σε επαγγελματίες ή ότι δεν είναι δυνατή η συμπλήρωση της δήλωσης από τους ίδιους.

Από την άλλη πλευρά είναι αυτονόητο ότι για οποιαδήποτε απορία υπάρχει από οποιονδήποτε, επαγγελματία ή μη, για τον τρόπο συμπληρώσεως της δήλωσης, η εταιρεία και τα στελέχη της παρέχουν καθημερινά κάθε αναγκαία πληροφορία και επεξήγηση».

Λαμβάνοντας υπόψη του αυτή την απάντηση ο Σύλλογος κρίνει πως είναι προτιμότερη η αναμονή για ένα μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να διοργανωθεί ένα σεμινάριο με την παρουσία ενός αξιόπιστου και άρτια καταρτισμένου εισηγητή που θα είναι σε θέση να απαντήσει εμπεριστατωμένα σε κάθε απορία, παρά να προβεί σε βεβιασμένες κινήσεις και επιλογές.

Ο Σύλλογος δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες εύρεσης εισηγητή και σύντομα θα είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία και τόπο διεξαγωγής του προαναφερθέντος σεμιναρίου.