fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αιτούμαστε την παράταση της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων για εύλογο χρονικό διάστημα, διαπιστώνοντας τα προβλήματα της εφαρμογής και τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο

για τους παρακάτω λόγους:

1. Ύπαρξη αδυναμίας ορθής λειτουργίας της εφαρμογής μέσω taxis-net από την ημερομηνία έναρξης χρήσής της μέχρι και σήμερα.

2. Οι υπερβολικές απαιτήσεις της εφαρμογής αναφορικά με την συμπλήρωση των επιμέρους στοιχείων με δεδομένο το προαπαιτούμενο της οριστικοποίησης παλαιότερων και ήδη υποβληθέντων στοιχείων, γεγονός που καθιστά την εφαρμογή χρονοβόρα και «βαριά».

3. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμπίπτει με σειρά φορολογικών και λογιστικών υποχρεώσεων με δεδομένο τη λήξη της οικονομικής χρήσης 2011, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εορτές και αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Με βάση τα παραπάνω και με την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι οι επαγγελματίες λογιστές - φοροτέχνες και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπ. Οικονομικών έχουν σαν μοναδική στόχευση την αποτελεσματικότητα του μέτρου και την ορθή απεικόνιση των στοιχείων, έτσι ώστε η 01-01-2012 να αποτελέσει την ημερομηνία από την οποία θα απεικονίζονται οι οποιεσδήποτε νέες μεταβολές στο περιουσιολόγιο και θα προσθέτονται πάνω σε ορθή βάση δεδομένων των παλαιότερων ετών αναμένουμε σύντομα την αποδοχή του αιτήματός μας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.