fbpx
Skip to main content

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 01.05.2013

Θέμα: «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ»
 
Κύριοι,
 
Σύμφωνα με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο και κινήσεις-αποφάσεις που λαμβάνονται κατά καιρούς διαφαίνεται μία προσπάθεια συρρίκνωσης του επαγγέλματος του λογιστή- φοροτεχνικού, γεγονός που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των ελεγκτικών εταιρειών.
 
Η απόφαση της έκδοσης του πιστοποιητικού φορολογικής συμμόρφωσης και του ασφαλιστικού πιστοποιητικού από τους ορκωτούς ελεγκτές και μόνο, δε θα μπορούσε να είναι παρά ζημιογόνα  για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού, αφού δημιουργούνται, κατ’ αυτόν τον τρόπο, μονοπωλιακές συνθήκες για τις ελεγκτικές εταιρείες, παραγκωνίζοντας τον κλάδο των λογιστών- φοροτεχνικών και υποβαθμίζοντας το επάγγελμα σε βάρος 45000 και πλέον οικογενειών.
 
Παρακαλούμε να τεθούν σαφή όρια στην άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή-Φοροτεχνικού και να σταματήσει η οποιαδήποτε παρέμβαση στο νομοθετικό καθεστώς που ισχύει από το 1997 με το Ν.2515/97 και το Π.Δ. 340/1998.
 
Σε διαφορετική περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, θα επικαλεστεί τη συμπαράσταση όλων των αρμόδιων φορέων και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος, θα κινηθεί νομικά.
 
Με τιμή
Για το Δ.Σ.