fbpx
Skip to main content

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

σχετικά με περιπτώσεις επιδόσεων εντολών ελέγχου

Συνάδελφοι,

Ο ΛΣΑ καλεί τους συναδέλφους Λογιστές-Φοροτεχνικούς να φέρουν σε γνώση του Συλλόγου περιπτώσεις επιδόσεων εντολών ελέγχου σε πελάτες τους – επιχειρήσεις στις οποίες περιλαμβάνεται αίτημα της ελεγκτικής υπηρεσίας για δικαιολόγηση ασυμφωνιών μεταξύ δεδομένων mydata και E3.

Θεωρούμε ότι εάν αυτό έχει συμβεί από πλευράς Φορολογικής Διοίκησης - έστω και μεμονωμένα – πρόκειται για απαράδεκτη και καταχρηστική ερμηνεία φορολογικών διατάξεων και διαδικασιών, πολλώ δε μάλλον σε περίπτωση που επιχειρείται να επιβληθεί κύρωση/πρόστιμο για ελλείψεις και διαφορές τέτοιου περιεχομένου.

Υπενθυμίζουμε την επιμονή μας μέσω και του Προέδρου του ΛΣΑ, κ. Μιχάλη Πόλυγγερ, καθώς και τις αντιδράσεις όλων των φορέων της αγοράς σχετικά με τα ζητήματα των ελέγχων για τα έτη προσαρμογής που αφορούν στην myDATA, καθώς και τις καθησυχαστικές προφορικές απαντήσεις από πλευράς Διοίκησης.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τόσο  οι Φορείς και τα Επιμελητήρια των επιχειρήσεων όσο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν λάβει ενημέρωση μέσω κοινών ανακοινώσεων και επιστολών Συλλόγων Λογιστών-Φοροτεχνικών ανά την επικράτεια σχετικά με τα θέματα της μη διασταύρωσης δεδομένων λόγω της δυσλειτουργίας της πλατφόρμας και των μηχανογραφικών προγραμμάτων.

Παρακαλείσθε, λοιπόν, όπως επικοινωνήσετε άμεσα με τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών για την αναφορά παρόμοιων περιπτώσεων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή τέτοιων συμπεριφορών.

06/02/2024

Με τιμή,

Το ΔΣ

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.