fbpx
Skip to main content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θα επικρατήσει η λογική στην καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων

 

Ο ΛΣΑ κατόπιν διαρκών ενεργειών του για την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας της υποβολής φορολογικών δηλώσεων, επιμένει στα κάτωθι :

  1. Το θέμα της ολοκλήρωσης και της εμπρόθεσμης υποβολής τους ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ αποκλειστικά και μόνο τον Λογιστή-Φοροτεχνικό, αλλά τον φορολογούμενο πολίτη και την επιχειρηματική οντότητα.
  2. Ο εμπλουτισμός του συστήματος πριν την έναρξη υποβολής των δηλώσεων είναι απαραίτητος για την ομαλή και εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας.
  3. Η αγορά, μέσω των εκπροσώπων της (Επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι, κ.λπ.), δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχη σε διαδικασίες που πρωτίστως αυτήν αφορούν.

Οι Λογιστές- Φοροτεχνικοί παραμένουν στο πλευρό των επιχειρήσεων και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Θεωρούμε βάσιμα ότι το αίτημα του Κλάδου συνολικά έχει γίνει ήδη αποδεκτό από την Πολιτεία και ότι η ίδια, σε συνεργασία με τους Φορείς, θα προβεί σε ενέργειες προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο των συνεχών παρατάσεων, ορίζοντας εύλογο και καθορισμένο χρονικό διάστημα έναρξης και λήξης υποβολής τους.

Για τον ΛΣΑ,

Μιχάλης Πόλυγγερ

Πρόεδρος ΛΣΑ, Μέλος Επιτροπών ΟΕΕ σε Υπουργεία

logo

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.