fbpx
Skip to main content

ΟΕΕ: Συνάντηση εργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 ΟΕΕ: Συνάντηση εργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Την άμεση ενεργοποίηση Ομάδας Διαχείρισης Έργου η οποία θα λύνει όλα τα θέματα, που απασχολούν τα μέλη του ΟΕΕ και τους λογιστές-φοροτεχνικούς, με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, του ΕΦΚΑ, της ΔΥΠΑ και άλλες, αποφάσισαν ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός, Βασίλης Σπανάκης και το Προεδρείο του ΟΕΕ, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. 

Η Ομάδα Διαχείρισης θα παρακολουθεί τακτικά τα προβλήματα της αγοράς, ώστε να παρεμβαίνει και να τα λύνει σε πρώτο χρόνο. 

Τα μέλη του ΟΕΕ του έθεσαν θέματα, αναφορικά με την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη, τον ΕΦΚΑ, την ΚΥΑ που πρέπει να εκδοθεί για την «ασθένεια» των λογιστών – φοροτεχνικών, την είσοδό τους στις υπηρεσίες και τους φορείς του υπουργείου, την εξαίρεση από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ των αμειβομένων με τίτλους κτήσης μέχρι 5000€. 

Ο Υπουργός, κ. Γεωργιάδης, δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο προχωρά άμεσα στη συζήτηση και νομοθέτηση των προτάσεων για την απλοποίηση του συστήματος Εργάνη, του τρόπου εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας και όλων των προτάσεων που υπέβαλε το ΟΕΕ.

 

https://oe-e.gr/2023/07/05/%ce%bf%ce%b5%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba/

 

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.